Våra Kurser

BUGG

Bugg 1
Första steget i rätt riktning.

Bugg 2
Fortsätt att lära dig nya turer.

Bugg 3
Nya turer och mer träning på att bli bättre förare och följare.

Bugg 4
Nu bör du känna dig ganska säker på hur du för och följer. Vi tränar ytterligare teknik för att utvecklas.

Par 5
Här anmäler ni er i par. Ni kommer att träna mestadels med den partner ni anmält er med, men viss framflytt tillämpas. Ett utmärkt tillfälle att utvecklas tillsammans. Ni bör ha gått en 4:a eller likvärdig kurs.

Bugg Tips & Trix
Här får du tips på hur du kan smycka ut och krydda din dans. Du tränar teknik och slipar dina kunskaper som förare, följare och som par. Du bör ha gått steg 4:a eller likvärdigt.

Tävlingsträning
Här har du möjlighet att utvecklas med din danspartner med olika instruktörer. Det finns inget krav på att ni tävlar, med träningen bygger på att ni ska förberedas för att kunna tävla som licensierade par. I tävlingsträning ingår såväl ledarledda lektioner samt friträning.

__________________________________________________________________________

 

Foxtrot

Foxtrot
Vi lär dig dansa klassisk foxtrot.

Foxtrot kan dansas till nästan alla musik i 4/4 takt , och är tillsammans med bugg en av de mest populära danserna i Sverige.

Efter steg 1 är målsättningen att du ska klara dig utan problem på dansgolvet, om du så aldrig tagit ett danssteg tidigare.

I steg 2 o 3 kommer vi även prova på lite Modern Vals.

Foxtrot social

Foxtrot social är en kurs där du får dansa mycket till varierad musik, och samtidigt finslipar hållning, riktningar, steg osv. Du ska ha gått minst steg två i standardfoxtrot, eller motsvarande. Det blir två olika instruktörer som var och en lägger upp de olika tillfällena oberoende av varandra. Vi tillämpar framflytt och eftersträvar jämna par.

Modern Fox

Vidareutveckla din fox, den dans som dansas på socialdansgolven. Du fortsätter att träna hållning, musikanpassning, stegvariation och figurer. Du bör ha gått nybörjarkurs eller likvärdigt.